ד"ר אופיר לבון מנהל היחידה לפרמקולוגיה וטוקסיקולוגיה קלינית בבית החולים כרמל הוא הישראלי היחידי שנבחר לוועד האיגוד האירופאי היוקרתי ה EAPCCT בפעם השנייה ברציפות. "בחירה של רופא ישראלי לוועד איגוד רפואי אירופאי בינלאומי בתקופה מאתגרת זו היא בהחלט אירוע מיוחד. אני שמח וגאה לייצג את מדינת ישראל ואת ביה"ח כרמל בחזית האירופאית", אמר ד"ר לבון.
ד״ר לבון, המשמש גם כיו״ר החברה הישראלית לטוקסיקולוגיה של ההסתדרות הרפואית וחבר ועד האיגוד הישראלי לפרמקולוגיה קלינית, נבחר לאחרונה לקדנציה שניה כחבר הוועד של האיגוד האירופאי למרכזי הרעלות וטוקסיקולוגים קליניים (EAPCCT – European Association of Poison Centres and Clinical Toxicologists).
במסגרת חברותו בוועד האיגוד האירופאי EAPCCT, ד״ר לבון משמש גם יו״ר ועדת התקשורת של האיגוד, האחראית על פרסום, קידום ושיווק פעולות האיגוד בתקשורת וברשתות החברתיות. ה-EAPCCT הוא האיגוד המדעי-רפואי המאגד מאות מומחים בטוקסיקולוגיה קלינית מכל רחבי אירופה ומיבשות נוספות, ומטרתו קידום הידע וההנחיות למניעה, אבחנה וטיפול בהרעלות. האיגוד פעיל גם במסגרת האיחוד האירופאי בקידום בטיחות כימית והיערכות להתמודדות עם הרעלות בודדות והמוניות.
מלבד ד״ר לבון מישראל, חברים בוועד האיגוד מומחים מכל רחבי אירופה מבריטניה, ספרד, צרפת, שוויץ, איטליה, מלטה, הולנד, רומניה, אסטוניה ואוסטרליה. כאמור ד"ר לבון הוא הישראלי היחיד בוועד. הבחירה של ד״ר לבון לוועד ה-EAPCCT שנעשתה בהצבעה של האסיפה הכללית של האיגוד היא הבעת הערכה אישית ומקצועית.
ד״ר לבון מכרמל פעיל באיגוד האירופאי מזה 13 שנה במהלכן יצר קשרים הדוקים עם מומחים מקבילים מכל העולם. בנוסף, ד״ר לבון הוא חבר ותיק בשני האיגודים האמריקאים המובילים לטוקסיקולוגיה קלינית וייצג פעמים רבות את מרכז רפואי כרמל, החברה הישראלית לטוקסיקולוגיה והאיגוד הישראלי לפרמקולוגיה קלינית בכנסים מדעיים בינלאומיים בתחום.
במרכז רפואי כרמל ד"ר לבון אחראי על ניהול ובקרת הטיפול התרופתי, ועל הייעוץ והנחיית הטיפול במקרי הרעלה מסוגים שונים המגיעים למחלקה לרפואה דחופה או מאושפזים. ברמה הארצית, ד"ר לבון הוא יו"ר הוועדות המייעצות לאירועים טוקסיקולוגיים בשגרה ובחירום ולאנטידוטים במשרד הבריאות, ומשמש יועץ בתחומו למספר משרדי ממשלה ומערכת הביטחון.
ד"ר לבון מציין כי: "בחירה של רופא ישראלי לוועד איגוד רפואי אירופאי בינלאומי בתקופה מאתגרת זו, היא אירוע ראוי לציון, ודאי כשמנגד קיימת פעילות להרחקה וחרם של רופאים וחוקרים ישראלים ממגוון מסגרות אקדמיות ומדעיות. הקשרים המקצועיים והאישיים רבי-השנים עם מומחים טוקסיקולוגים מרחבי העולם בונים גשר ומשפרים הבנה וסימפטיה כלפינו".